Narrow your search

Library

KBR (7)

UGent (6)

VIVES (5)

KU Leuven (4)

UCLL (3)

Hogeschool Gent (2)

Thomas More Mechelen (1)

VUB (1)


Resource type

book (9)


Language

Dutch (9)


Year
From To Submit

2003 (1)

1997 (1)

1993 (2)

1990 (1)

1988 (1)

More...
Listing 1 - 9 of 9
Sort by

Book
Gezonde voeding : de belangrijkste spelregels voor het samenstellen van lekkere èn gezonde maaltijden
Author:
ISBN: 9065330232 Year: 1983 Publisher: Utrecht Stichting Teleac

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Lekker zonder zout : smakelijk en pittige recepten voor de warme maaltijd
Authors: ---
ISBN: 9021543613 Year: 2003 Publisher: Utrecht ; Antwerpen : Kosmos-Z&K,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Babyvoeding : borst- of flesvoeding ? : Hoe maken we de eerste fruit- of groentehapjes ? : Een onmisbare hulp bij het kiezen en samenstellen van babyvoeding
Authors: --- ---
ISBN: 9024327407 Year: 1982 Publisher: Aartselaar Harderwijk Deltas

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords


Book
Voeding van ouderen
Authors: --- ---
ISBN: 9060165845 Year: 1988 Volume: vol Deel 16 Publisher: Alphen aan den Rijn Brussel Samsom : Stafleu

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

De groep ouderen in de bevolking neemt snel toe; nu is ongeveer 12% van de bevolking ouder dan 65 jaar, over 40 jaar zal dit circa 25%. De vergrijzing van de bevolking heeft vérstrekkende consequenties voor de gezondheidszorg. Meer dan ooit staat de relatie tussen voeding en veroudering in de belangstelling van onderzoekers, gezondheidswerkers en voorlichters, en uiteraard bij de ouderen zelf. De centrale vraag is wat een goede, evenwichtig samengestelde voeding kan bijdragen aan de 'kwaliteit' van het leven en aan de preventie van ziekten. In dit boek geven deskundigen een overzicht van de huidige kennis, en de problemen en risicosituaties in de praktijk. Ook geven zij praktische aanbevelingen en stellen prioriteiten voor toekomstig onderzoek. De samenstelling van de voeding beïnvloedt het verloop van het biologisch verouderingsproces, en omgekeerd heeft veroudering invloed op de verwerking en behoefte aan voedingsstoffen. Na een beschrijving van de fysiologische aspecten worden resultaten gepresenteerd van onderzoek naar de behoefte aan energie en voedingsstoffen en naar de voedingsgewoonten van ouderen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen zelfstandig wonende ouderen en ouderen die in verzorgings- of verpleeghuizen verblijven.In grote lijnen wordt geconcludeerd dat ouderen, evenals jongeren, naar verhouding te veel vel en eiwit gebruiken en te weinig koolhydraten. Een kanttekening is dat de aanbevolen hoeveelheden voedingsstoffen voor ouderen wellicht moeten worden aangepast.Extra aandacht verdienen de risicogroepen en risicosituaties. Bij verschillende onderzoeken is gebleken dat er veel misverstanden bestaan over diëten. In verpleeghuizen doen zich voedingsproblemen voor, met name bij patiënten met dementie of cerebro-vasculaire aandoeningen. Voor de voedselverwerking en uiteindelijk de voedingstoestand is een goed functionerend gebit van groot belang. Ten slotte wordt ingegaan op de vraag op vitamine-suppletie zinvol is of juist niet.

Keywords

Alimentation --- Bejaarden --- Personnes âgées --- Voeding --- Voeding: ouderen --- NUTRITION --- in old age --- in old age. --- In old age. --- Aged. --- Nutritional Physiological Phenomena. --- voedingsleer --- geriatrie --- Nutrition Phenomena --- Nutrition Physiological Concepts --- Nutrition Physiological Phenomenon --- Nutrition Process --- Nutritional Phenomena --- Nutritional Physiological Phenomenon --- Nutritional Physiology --- Nutritional Physiology Concepts --- Nutritional Physiology Phenomenon --- Nutritional Process --- Nutritional Processes --- Nutrition Physiological Phenomena --- Nutrition Physiology --- Nutrition Processes --- Nutritional Physiology Phenomena --- Concept, Nutrition Physiological --- Concept, Nutritional Physiology --- Concepts, Nutrition Physiological --- Concepts, Nutritional Physiology --- Nutrition Physiological Concept --- Nutritional Physiology Concept --- Phenomena, Nutrition --- Phenomena, Nutrition Physiological --- Phenomena, Nutritional --- Phenomena, Nutritional Physiological --- Phenomena, Nutritional Physiology --- Phenomenon, Nutrition Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiological --- Phenomenon, Nutritional Physiology --- Physiological Concept, Nutrition --- Physiological Concepts, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutrition --- Physiological Phenomena, Nutritional --- Physiological Phenomenon, Nutrition --- Physiological Phenomenon, Nutritional --- Physiology Concept, Nutritional --- Physiology Concepts, Nutritional --- Physiology Phenomena, Nutritional --- Physiology Phenomenon, Nutritional --- Physiology, Nutrition --- Physiology, Nutritional --- Process, Nutrition --- Process, Nutritional --- Processes, Nutrition --- Processes, Nutritional --- Food --- Nutritional Sciences --- Phototrophic Processes --- Autotrophic Processes --- Heterotrophic Processes --- Chemoautotrophic Growth --- Elderly --- Geriatrics --- Longevity --- Nutrition --- 628.8 --- gerontologie (gez) --- voedingshygiëne (gez) --- Aged --- Nutritional Physiological Phenomena


Book
Voeding en osteoporose
Authors: --- ---
ISBN: 9060168623 Year: 1990 Volume: vol 20 Publisher: Diegem Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Kanker en voeding
Authors: --- ---
ISBN: 903131577X Year: 1993 Publisher: Diegem Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Voedselovergevoeligheid en gedragsproblemen : tussen wetenschap en praktijk
Authors: --- ---
ISBN: 9031315788 Year: 1993 Volume: 28 Publisher: Houten Zaventem Bohn Stafleu Van Loghum

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Nieuws over gewicht
Authors: --- ---
ISBN: 9031320315 Year: 1997 Volume: 34 Publisher: Houten Diegem Bohn Stafleu Van Loghum


Book
Voeding en kanker
Authors: --- --- --- ---
ISBN: 9060162234 Year: 1984 Volume: vol *11 Publisher: Alphen aan de Rijn Brussel Samson : Stafleu

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Listing 1 - 9 of 9
Sort by